Kiütéses hazai győzelem, egy pontra az éllovastól a Diósgyőr

Megosztás

5-0-ra győzött hazai pályán a DVTK a Budaörs ellen, így pedig egyetlen pontra felzárkóztak az NB2-t vezető Vasasra.

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert a DVTK a Budaörs ellen – írja beszámolójában a dvtk.eu. Az első félórát követően köszönetet mondhattak a vendégek azért, hogy csak ekkora lett a különbség. Dejan Karan fejjel, Könyves Norbert közelről, Molnár Gábor szabadrúgásból volt eredményes.

A fordulás után a DVTK ott folytatta, hol abbahagyta, Horváth Zoltán, majd ismét Könyves Norbert növelte a különbséget. A folytatásban is inkább a vendégek kapuja forgott veszélyben, de újabb gól már nem esett, az 5-0 is az idei legnagyobb különbségű győzelem.

“Fontos győzelmet arattunk, bár nem kezdtük valami jól a találkozót, mert az elején pontatlanok voltunk, és eladogattuk a labdát” – kezdte értékelését Kondás Elemér. “Idegesen feszülten játszott a csapat, mert tudta, mi a tét. Viszont az első gól megnyugtatta a csapatot, onnan kezdve nyugodtabban játszottunk, tudtunk piroshoz is passzolni, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki.  Nagy különbségű győzelmet arattunk, így még arra is tudtunk figyelni, hogy néhány játékost le tudjunk cserélni. Molnár Gábor szeretett volna a pályán maradni, és újabb gólokat lőni. Az orvosi stáb javaslatára azonban eleve úgy készültünk a mérkőzésre, hogy elővigyázatosságból maximum egy félidőt játszik, mert a Szolnok elleni felkészülési meccsen fájdalmat érzett a vádlijában, és hét közben is kevesebbet edzett. Kocsis Dominik cseréje viszont kényszerű volt, zsibbadt a bokája, bízom benne, nem komoly a baj.”

“Szerettem volna, ha még több gólt lövünk, ám kissé pontatlanok voltunk, a helyzeteink felét lőttük csak be. Nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt, mert így közelítünk ahhoz az aránypárhoz, amihez szeretnénk. (mérkőzésenként átlagban 2 lőtt és maximum 1 kapott gól – a szerk.) Az utolsó 5 meccsen mindössze 2 gólt kapott a csapat, jelenleg 16 meccsen 16 kapott gólnál járunk, azaz kezdünk alakulni, és még egy kellett volna, hogy meglegyen a 32 találat. A hátsó stabilitás kell a sikerhez, mert elöl megvannak a helyzeteink, kérdés, hogy milyen arányban tudjuk kihasználni. Egyedül Szolnokon nem tudtunk kellő számú helyzetet kialakítani, az összes találkozón megvoltak a gólszerzési lehetőségeink. Nem sorozatban gondolkodunk, de ötödik siker után egyből felléptünk a második helyre. Szeretnénk tovább haladni ezen az úton, és tovább folytatni ezt a szériát.”

A Diósgyőri VTK az újabb győzelemmel egyetlen pontra megközelítette az NB2-es tabellán az éllovas Vasast.

dvtk.eu

Kapcsolódó cikkek